â
tendinte email marketing

Tendinte in email marketing de care trebuie sa tii cont


Iti lasam mai jos cateva dintre metodele cu care poti sa-ti castigi clientii prin intermediul acestui canal de comunicare, EMAIL-ul.

1. Automatizarea email-urilor
Multi dintre noi asociem automatizarea prin email cu o lipsa de personalizare, cu acele mesaje expediate "la gramada", mai exact cu spam-ul. Acest lucru se datoreaza faptului ca email-urile sunt expediate in mod automat de catre o platforma/sistem, fara interventia factorului uman. Insa, daca ar fi sa ne luam dupa statistici, email-urile automatizate au o rata de citire mai mare cu 42% decat cele normale.
Aceste servicii de automatizare in email marketing imbunatateste relatia cu clientii, simplifica considerabil activitatea de promovare/vanzare prin email si ajuta la expedierea de mesaje custom, adaptate pe fiecare client in parte.
Cu doar cateva linii de code si cu ajutorul unei platformei de email, activitatile de promovare prin intermediul acestul canal de comunicare vor deveni mai usoare, mai creative si mult mai eficiente, datorita multiplelor beneficii.

2. Video in newsletter
Nu de mult, am adaugat si noi in cadrul platformei de Email video-urile incorporate in cadrul newsletter-ului. Pe principiu, daca o singura imagine reuseste sa impresioneze, un video cu siguranta va face cat o mie de imagini la un loc.
Adaugarea unui video in cadrul neswletter-ului va spori numarul de citiri si de interactiuni, deoarece un video poate transmite mult mai multe informatii intr-un mod succint si placut, decat o simpla poza si mult text.
Prezentarea unui produs nou, ghidul de utilizare a unei aplicatii, prezentarea unui articol de imbracaminte sunt doar cateva posibile utilizari ale videoclipului in cadrul unui email.

3. Email-urile interactive
Daca ar fi sa analizam 3 din multimea de email-uri pe care le primim zilnic in Inbox, cu siguranta acestea sunt mai putin captivante si deloc interactive. Aici vorbim despre design si despre continutul newsletter-ului, realizate in asa fel incat sa-l tina pe client "acolo", sa citeasca toata informatia transmisa si sa-l faca sa interactioneze cu acesta.
Email-urile interactive reprezinta un "must" pentru a-ti impresiona clientii si pentru a reusi sa-i atragi cu ajutorul acestui instrument simplu, rapid si deloc costisitor.
De acum, cu cat vei avea mai multa interactivitate in newsletter-ul trimis, cu atat este mai mare probabilitatea de a ajunge la abonatii tai. Uite cateva sfaturi pentru a transforma un Email "boring", intr-unul interactiv: saondaje scurte si creative, slider-uri de imagini captivante, gifurile animate etc.

4. Analiza corecta a datelor
Desi pare destul de usor sa analizam si sa interpretam rezultatele campaniilor individuale sau a email-urilor automatizate, nu multi dintre noi stim sa tragem concluziile corecte si sa le punem in aplicare in campaniile urmatoare.
In email marketing, fiecare indicator de performanta este important si trebuie luat in considerare in strategia de email din viitor: rata de citire, rata de click, indicele de dezabonare, rata de bounce etc.

Tine cont de cele 4 tendinte pe anul acesta si incearca sa-ti impresionezi abonatii cu newslettere atractive, interactive si complet personalizate! Iar daca ai nevoie de cateva idei, here we are.

Vezi toate articolele

Folosim cookies pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Click OK pentru a accepta. Afla mai multe
OK