â
Chatboții pentru domeniul medical au fost creați pentru a veni în ajutorul pacienților, dar și a angajaților. Acesta este un canal de comunicare bidirecțional, disponibil non-stop, 24/7, pentru a oferi pacienților asistența de care au nevoie și pentru a elibera personalul medical de anumite activități repetitive și mai puțin importante.
Implementarea unui chatbot în cadrul website-ului sau în aplicația mobilă, facilitează accesul pacienților la informații/servicii medicale precum: efectuarea unei programări, aflarea rezultatelor la analize, verificarea disponibilității a unor servicii medicale, oferirea unui feedback pentru serviciile medicale primite, și multe altele.
4 exemple de chatboți pentru clinici & cabinete medicale:
1. Asistent virtual disponibil 24/7Pacienții au adesea întrebări simple, care nu necesită neapărat atenția unei persoane specializate. Motiv pentru care, chatbot-ul este alegerea ideală pentru a oferi răspunsuri rapide la întrebări precum:
“- Care este programul de lucru al cabinetului?”
BENEFICII
- Serviciu de asistență self-service disponibil 24/7.
- Eliminarea timpului pierdut, căutând informațiile de care pacienții au nevoie.
- Răspuns imediat la solicitările și întrebările adresate de către pacienți.
- Redirecționarea către personalul medical specializat, doar în cazul în care bot-ul nu poate oferi un răspuns.
Gestionarea programărilor este una dintre cele mai solicitante operațiuni dintr-o unitate medicală. Cu ajutorul sistemelor chatbot cu inteligență artificială, pacienții pot acum să efectueze programări cu ușurință, fără frustrările unei interfețe complicate sau a timpului lung pe care îl petrec în telefon cu un operator.
BENEFICII
- Automatizarea procesului de efectuare, modificare sau anulare a unei programări, folosind un bot cu inteligență artificială.
- Verificarea disponibilității în timp real a programului de lucru.
- Diminuarea timpului alocat pentru efectuarea unei programări.
- Îmbunătățirea experienței pacienților.
Chatboții conversaționali cu inteligență artificială pot fi folosiți pentru verificarea simptomelor și triajul pacienților. Astfel de sisteme pot fi folosite ca instrumente de diagnosticare pas cu pas, trecând pacientul printr-o serie de întrebări și oferindu-i posibilitatea să-și introducă simptomele într-o mod simplu și rapid.
BENEFICII
- Trierea pacienților într-o manieră mult mai rapidă și eficientă.
- Oferirea unui instrumet disponibil 24/7.
- Implementarea și integrarea ușoară cu orice alt sistem informatic (CRM, ERP).
- Îmbunătățirea experienței pacienților.
- Reducerea costurilor operative prin automatizarea procesului de triaj.
Prin intermediul chatboții conversaționali cu inteligență artificială, personalul poate accesa o gamă largă de informații, precum: rapoarte de laborator, medicamente prescrise și programări viitoare, cu doar câteva click-uri.
BENEFICII
- Reduce semnificativ timpul alocat unor activități interne repetitive și eliberarea persoanlului medical pentru a se concentra pe alte sarcini mai importante.
- Reduce interdependența dintre echipe, deoarece membrii personalului pot accesa informațiile de care au nevoie imediat, fără să aștepte un răspund din partea unui coleg.
- Posibilitatea de a intra în conversații cu alți colegi de muncă.
Boții cu inteligență articială sunt gata să joace un rol important în domeniul medical, devenind în cele din urmă un instrument omniprezent pentru îmbunătățirea experienței pacientului.